OK Volleyball 2000
Street Volleyball


Beach Volley
Letnja škola odbojke
VIZIO Shop - Street Volleyball majice
VIZIO Shop - Street Volleyball majiceKONFERENCIJA ZA MEDIJE

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

ORGANIZACIONI ODBOR

POZIVNICA

MEGHÍVÓ

INVITATION

PRIJAVA ZA STREET VOLLEYBALL

NAGRADE

FOTO GALERIJA

VIDEO GALERIJA

ŽREB

REZULTATI

KALENDAR TURNIRA

STREET VOLLEYBALL

BEACHVOLLEY

PRAVILA TURNIRA

ZVANIČNA PRAVILA ODBOJKE

VOLLEYBALL SHOPPING

Vremenska prognoza

Ponuda za smeštaj takmičara

Osnovni elementi i taktika STREET VOLLEYBALL

Projekat "McDonald's Street Volleyball 2010"

Projekat "STREET
VOLLEYBALL 2006"


Projekat "BEACH
VOLLEY 2006"


Statistika dosadašnjih turnira

Dosadašnji turniri - Foto galerija

Lična karta kluba

Odbojkaška pesma

Pitajte ortopeda

Trenerski priručnik

AUTORSKO DELO

Kontakt

Prva strana

 

McDonald's

 

 

ZOO Palić

 

College Star

 

PALICInfo.com

 

Hostel

 

JK Palić

 

www.savremenisport.com

 

Palićki Windsurferski websajt

 

Lazzaro

 

Agencija Panon Star

 

Venera Bike

 

Street Volleyball
 

PROJEKAT "STREET VOLLEYBALL 2006"
(ODBOJKA NA ULICI)
"SPORT ZA SVE"
Afirmacija ženskog sporta u A.P. Vojvodini

O projektu

Odbojkaški klub "Volleyball 2000" iz Subotice podnosilac je projekta "Sport za sve" koji kao cilj ima uključivanje što većeg broja dece, naročita devojčica u sport, u ovom slučaju u odbojku.

Sva deca sportom su počinjala da se bave na ulici, igrajući fudbal, basket i slično, ali se vremenom situacija promenila. Prenaseljenost urbanih delova gradova uzela je danak sportskim terenima. Oni se izmeštaju izvan naselja, sve su dalje od dece, i dok dečaci uglavnom polaze na fudbal, devojčice ostaju u senci sportskih dešavanja.

Upravo su iz ovih razloga dosadašnji turniri "Street Volleyballa" koji se organizuju od 2001. godine bili izuzetno posećeni, najveći procenat učesnika činile su ženske ekipe. Devojčice odbojku igraju po svojim školama, ali se za školska takmičenja biraju timovi od desetak trenutno najboljih igračica u školi, dok je bezbroj talenata prinuđeno da bude u navijačkom pogonu. Projekat upravo zbog toga nosi ime "Sport za sve" , pošto devojčice, bez obzira na svoj trenutni kvalitet, mogu da nađu svoje mesto u jednom od brojnih timova. Često se u povučenim osobama koje se ne izbore za mesto u prvom školskom timu nalaze pravi sportski talenti.

Pored toga što se pruža šansa svima, "Street Volleyball" turnir podeljen je u četiri kategorije koje se formiraju na osnovu godišta. Tako prvu kategorije čine devojčice koje pohađaju osmi razred, drugu one iz sedmog razreda, treću šestog, dok četvrtu kategoriju čine devojčice koje pohađaju peti razred, a u ovoj kategoriji je dozvoljeno igranje i mlađe dece. Godine rada i brojni sportski stručni radovi pokazali su da je difrencijacija po godištima, pogotovo kod mlađe dece, izuzetno važna. Ovako se stiče mogućnost da u sport bude uključeno više dece, a i da starija deca ne odskaču suviše od mlađih kategorija.

Dakle, cilj projekta "Sport za sve" je omasovljavanje ženske odbojke u Subotici, Vojvodini i šire, njihovo pravilno usmeravanje na sportski način života, a ne da se ona prepuštaju ulici i porocima koje ona nosi, već na istoj toj ulici naći sportski smisao. Pored masovnosti, odnosno kvantiteta, dugoročni cilj je i kvalitet, jer se u prvim sportskim koracima usađuje ljubav prema sportu, prema takmičenju i prema težnjama za napredovanjem.

Ovogodišnji turnir je šesti po redu. Do sada smo uspevali da uz mnogo truda pronađemo dovoljno sredstava za njegovo održavanje. To je funkcionisalo u početku, dok je turnir bio u početnim fazama razvijanja. Sada on postaje sve kvalitetniji, sve masovniji, ali isto tako i sve zahtevniji. Više dece zahteva više terena, odnosno više stubova, mreža, lopti, sudija, jednom rečju - finansijskih troškova. Bilo bi šteta da se zbog finansijskih problema ograniči broj učesnika i kvalitet turnira. Upravo zbog toga nam je neopohodna Vaša pomoć da ovaj tunir i dalje nastavi da se razvija. On se već i ovako upleo u kalendare vojvođanskih klubova koji su naši redovni gosti. Poštujući sportski duh poštujemo i Olimpijski slogan "altius-fortius-citius" , želimo da se razvijamo, više, jače i brže.

O istorijatu turnira "Street Volleyball"

Odbojkaški klub "Volleyball 2000" počeo je sa radom 6. novembra 2000. godine, a već 4. i 5. maja 2001. godine održan je prvi "Street Volleyball" turnir. Program se odvijao na dve mreže, a održano je dvokružno takmičenje, uz oko 200 učesnika. Drugi turnir održao se na tri mreže uz učešće 300 dece. Godine 2003. održan je treći turnir, i ponovo se povećao broj mreža (4), a samim tim i broj učesnika (400). Majski turnir u 2004. godini okupio je 500 dece na 6 mreža. Najveći porast učenika turnir je doživeo prošle godine, kada je na dvanaest mreža igralo 1.100 dece, tokom dva dana trajanja turnira. Takmičenje održano prošle godine sa pravom može poneti naziv "festival odbojke".

Značaj turnira "Street Volleyball"

Značaj turnira"Street Volleyball" pomenut je u uvodnom delu. Sumirajući još jednom, cilj je uključivanje što većeg broja dece, u ovom slučaju devojčica, u sport, koji je u skladu sa njihovim sportskim, ujedno i fizičkim razvitkom. Odbojka je sport, sportska igra, koja treba da bude značajan činilac u procesu fizičkog vaspitanja dece. Ona ima mnoge karakteristike koje joj daju prednost nad drugim sportskim igrama, kao što su: male dimenzije terena, jednostavna oprema, skladni razvoj ličnosti u odnosu na morfološke karakteristike, motoričke sposobnosti, funkcionalne i psihološke osobine.

Uključujući se u sport, deca stiču radne navike, upoznaju se sa prednostima timskog rada, formiraju se kasnije i zdrave ličnosti, usmerene ka uspehu i napretku.


Prošle godine turnir je održan na 12 mreža: detalj sa terena IX i X

O pravilima i propozicijama

Igra se odvija na terenu dimenzija 5x6 metara, a mreža je podignuta na visinu od 2,15 metara. Svaka ekipa broji šest članova, četiri u igri i dve rezerve. Svaka utakmica se igra u dva dobijena seta (do 25 poena), u slučaju da nakon dva seta bude 1:1 igra se treći set, ali do 15 poena. Koriste se stubovi specijalne namene, sa točkićima i protiv tegom odgovarajuće težine. Proteklih pet godina testirani su kroz turnire i školu odbojke i bezbedni su za sve učesnike. Ideja je preuzeta od škola odbojke iz Sjedinjenih Američkih Država.

Na svakoj mreži igraju po tri ekipe, koje se nalaze u istoj grupi. Nakon što sve ekipe odigraju međusobne duele, prvoplasirana ekipa iz grupe ide u finalni deo turnira. Ovim je obezbeđeno da svaka ekipa odigra najmanje dve utakmice na turniru.

Na svim utakmicama primenjuju se važeća pravila Evropske odbojkaške federacije (FIVB). Za svaku mrežu postoji odgovarajući sudija, zapisničar i osoba zadužena za semafor.

Uz sve ovo tu se nalazi i kooridinator koji prikuplja podatke (rezultati po setovima i poeni) i u računaru formira bazu podataka, koja je već sledeći dan putem interneta dostupna svim korisnicima.


Reklamni baner ispred Gradske kuće

Nagrade

U sve četiri kategorije tri najbolje plasirane ekipe dobijaju pehare u trajno vlasništvo, kao i medalje koje dobija svaka od igračica tri prvoplasirana tima. Specijalne nagrade u vidu pehara dobijaju najbolje igračice po kategorijama. Od ove godine uvodimo i nagrade za najbolje trenere.

Pored nagrada u vidu pehara, najbolje ekipe dobijaju specijalne nagrade sponzora, diplome, zahvalice, majice, kačkete...

Na svakoj od nagrada, nalazi se zaštitni znak "Street Volleyball"-a i ovaj logo se ne menja od prvog turnira održanog 2001. godine.


Dodela medalja: Andrija Romić, član SO Subotica zadužen za sport i omladinu


Najbolje igračice turnira "Street Volleyball 2005"

Promoter turnira

Godinama unazad najznačajniji promoter turnira je Đula Mešter, naš istaknuti odbojkaš. Svoju karijeru Đula Mešter je započeo u Subotici, na sličnim školskim turnirima. Ubrzo je prešao da trenira u subotički Spartak, a nakon toga i u novosadsku Vojvodinu, iz koje se vinuo do dresa reprezentacije, a godinama je spadao u sam odbojkaški vrh Evrope. Nakon uspešne karijere u našoj zemlji, usledila je ništa manje uspešna inostrana karijera.

Đula Mešter kao promoter turnira igra važnu ulogu u popularizaciji ovog sporta. Na dosadašnjim turnirima delio je deci autograme i uručivao nagrade najboljima, stimulišući ih svojim primerom da se posvete sportu.


Okružen decom: promoter turnira Đula Mešter deli autograme

O učesnicima turnira

Prošlogodišnji turnir bio je daleko najmasovniji, sa najvećim brojem ekipa, najviše iz Vojvodine. Učestvovala su 24 kluba, OK Inđija (Inđija), Škola odbojke Fast (Novi Sad), ŠO Grbić (Novi Sad), OK CVS (Sombor), OK Block Out (Novi Beograd), OK Banović Strahinja (Beograd), OK Futog West (Futog), OK Srem (Sremska Mitrovica), OK Vrbas (Vrbas), OK VST (Novi Sad), OK Lazarevac (Lazarevac), OK Vizura (Beograd), OK Kikinda (Kikinda), OK Volleystar (Beograd), OK As (Novi Sad), OK Sterija (Beograd), te ekipe iz Subotice: OK Spartak, OK Vollystar, OK Subotica, OK Vollyball 2000, OŠ Matko Vuković, OŠ Jovan Mikić, OŠ Kizur Ištvan, OŠ Ivan Milutinović.

Pored same igre, ekipama se nudi mogućnost da pogledaju znamenitosti Subotice, obiđu Palić, Zoo vrt...

UČESTVOVALO:
DEVOJČICE: 24 kluba, 120 ekipa, 700 igračica igralo je na 12 odbojkaških mreža
DEČACI: 16 klubova, 50 ekipa, 400 igrača igralo je na 9 odbojkaških mreža

SPISAK UČESNIKA - DEVOJČICE

SPISAK UČESNIKA - DEČACI


 1. OK INĐIJA - Inđija
 2. OK FAST - Novi Sad
 3. OK GRBIĆ - Temerin
 4. OK CVS - Sombor
 5. OK BLOKAUT - Novi Beograd
 6. OK BANOVIĆ STRAHINJA - Beograd
 7. OK FUTOG WEST - Futog
 8. OK SREM - Sremska Mitrovica
 9. OK VRBAS - Vrbas
 10. OK VST - Novi Sad
 11. OK LAZAREVAC - Lazarevac
 12. OK VIZURA - Beograd
 13. OK KIKINDA - Kikinda
 14. OK VOLLEYSTAR - Beograd
 15. OK AS - Novi Sad
 16. OK STERIJA - Beograd
 17. OK SPARTAK - Subotica
 18. OK VOLLEYSTAR - Subotica
 19. OK SUBOTICA - Subotica
 20. OK VOLLEYBALL 2000 - Subotica
 21. OŠ MATKO VUKOVIĆ - Subotica
 22. OŠ JOVAN MIKIĆ - Subotica
 23. OŠ KIZUR IŠTVAN - Subotica
 24. OŠ IVAN MILUTINOVIĆ - Subotica

 1. OK RUMA - Ruma
 2. OK BLOKAUT - Novi Beograd
 3. OK JUNIOR - Novi Beograd
 4. OK STERIJA - Beograd
 5. OK STRAHINJA - Beograd
 6. OK FUTOG WEST - Futog
 7. OK KIKINDA - Kikinda
 8. OK CVS - Sombor
 9. OK SPARTAK - Subotica
 10. OK VOLLEYBALL 2000 - Subotica
 11. OŠ MATKO VUKOVIĆ - Subotica
 12. OŠ KIZUR IŠTVAN - Subotica
 13. OŠ IVAN MILUTINOVIĆ - Subotica
 14. EKIPA B-90 - Subotica

Mapa sa učesnicima "Street Volleyball 2005"

strana: 1 - 2

 
 

 

SO Subotica

OSSCG - Komisija za odbojku na pesku

Internacionalna odbojkaąka federacija

Odbojkaški Savez Srbije

Odbojkaški Savez Vojvodine

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu

 

 

O.K. Banović Strahinja

 

OK Topola 2007

 

 

Nordnet

 

Craft Marketing

 

Kosztolányi Dezső Színház

 

 

 

 

 

 

Photonino

 

Snoma

 

Yu Eco televizija

 

Yu Eco radio

 

City televizija

 

K23

 

Media Design Pro

 

Beach Volleyball Croatia

 

Lexxon

 

Elementa

 

GradSubotica.co.rs

 

Top Volley